Vindruvsfilé

Serverar: 4 portioner

Mums! En rätt som i alla fall jag får abstinens efter då och då!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 300 g gröna vindruvor
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1½ dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ msk äkta soya
  • Instruktioner

    1. Kärna ur vindruvorna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta ut dem med handen. Bryn skivorna vackert bruna på båda sidorna i smör.
    2. Flytta över köttet i en gryta och fräs druvorna i smöret som är kvar i stekpannan. Strö på mjölet, späd med grädden och tillsätt crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och soya.
    3. Häll blandningen över köttet i grytan och låt koka på svag värme under lock i 12-15 minuter. Servera med pressad potatis och en grönsallad. Garnera ev med några vindruvor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben