Vintermuffins

Serverar: 12 portioner

De torkade tranbären ger de här muffinsen en säsongsbetonad prägel, men de kan också ersättas av vinbär eller russin.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 125 g socker
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 125 g vetemjöl
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 100 g torkade tranbär
  • Garnering
  • 250 g vit sockerpasta
  • Grön och röd pastafärg
  • Florsocker att pudra med
  • Vit kristyr (köpt eller hemmagjord)
  • 1 tsk glycerin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och mjölk och sikta ned mjöl och kryddpeppar. Rör till en slät smet. Rör ned de torkade tranbären. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 15-18 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta inuti. Ta ut dem och lägg dem på ett galler för att svalna.
    2. Färga hälften av sockerpastan grön och resten röd. Kavla ut den gröna pastan på en lätt florsockerpudrad yta. Stansa ut bladformer med en bladformad utstickare. Använd baksidan på en liten kniv för att markera bladnerverna. Vrid till bladen för att få en naturlig form. Gör 12 blad.
    3. Rulla den röda sockerpastan till 36 små röda bär. Rör ned glycerinet i kristyren och bred sedan ut den på muffinsen med hjälp av en palettkniv för att få till snöliknande toppar.
    4. Dekorera varje muffins med ett blad och 3 bär. Låt kristyren stelna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben