Violglass

Serverar: 4 portioner

Har inte provat detta än. Är helt säker på att det är jättegott för de som gillar violsmaken och lakrits fans.

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • ¾ dl socker
  • 1 msk vit sirap
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk violessens
  • ½ krm hushållsfärg
  • 2 kick till lakritschips
  • 250 g färska bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker tills de får en vit färg. Vispa grädden för sig. Blanda därefter samman äggsmet, grädde, violessens, hushållsfärg och vit sirap till önskad konsistens. Frys den färdiga glassmeten i två timmar, helst över natten.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela därefter kicken i 4 jämnstora bitar och fördela över bakplåtspapper på en ugnssäker form. Grädda i 5 minuter. Ta ut och låt chipsen vila tills de fått en knaprig konsistens.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben