Billig och god vardagsmat för oss som gillar kål.
En väninnas mamma kom på rätten när hon bara hade vitkål, färs och lök hemma och "Voila" en ny favorit var funnen!
Ingredienser
400 g strimlad vitkål
3 st lagerblad
1 st gul lök
500 g blandfärs
3 dl vatten
1 msk ljus sirap
Salt
Vitpeppar
Tillbehör
Kokt potatis
Lingonsylt
Instruktioner
- Strimla vitkålen och koka den i 5 minuter tillsammans med lagerbladen.
- Fräs löken blank och tillsätt färs. Stek den smulig och krydda den med salt och vitpeppar.Tillsätt till vattnet och sirapen.
- Slå av kålvattnet, lyft bort lagerbladen och blanda kål och färs. (Om du tycker det är för mycket vitkål så tillsätt inte allt.)
Salta och peppra och smaka av väl.
- Servera med kokt potatis och lingon.
Kommentarer (0)