Vitkålsgott

Serverar: 4 portioner

Billig och god vardagsmat för oss som gillar kål. En väninnas mamma kom på rätten när hon bara hade vitkål, färs och lök hemma och "Voila" en ny favorit var funnen!

Ingredienser

  • 400 g strimlad vitkål
  • 3 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 3 dl vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och koka den i 5 minuter tillsammans med lagerbladen.
    2. Fräs löken blank och tillsätt färs. Stek den smulig och krydda den med salt och vitpeppar.Tillsätt till vattnet och sirapen.
    3. Slå av kålvattnet, lyft bort lagerbladen och blanda kål och färs. (Om du tycker det är för mycket vitkål så tillsätt inte allt.) Salta och peppra och smaka av väl.
    4. Servera med kokt potatis och lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben