Vitlöksfrallor

Serverar: 12 portioner

Toppengoda...

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Sesamfrö, grovt salt eller någon krydda
  • Instruktioner

    1. Smält försiktigt smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan i en bakbunke. Tillsätt jäst och vitlökssalt. Arbeta ner mjölet (spara lite till utbakningen). Ta upp degen på bakbordet och knåda den.
    2. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna, 6 och 6 tillsammans som en blomma, på smord plåt eller på bakplåtspapper att jäsa, övertäckta i 25-30 min.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla försiktigt bullarna och strö på garneringen. Grädda bullarna mitt i ugnen, 12-15 minuter. Låt dem svalna, på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben