Vitlöksinbakad kassler

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En enormt god rätt. Visserligen ger kasslern en god sälta men man kan lätt byta ut köttet ändå mot fläsk eller oxfile. Hur detta smakar med oxfile kan jag knappt sätta ord på, guddomligt! Jag skriver dock receptet i kasslerform då det är en mer "vardaglig" variant.

Ingredienser

  • 8 hg Kassler
  • 150 g Vitlöksost ( jag brukar köpa cantadou)
  • 2 dl Crème fraiche
  • ½ dl Finklippt Persilja
  • 1 Pressad Vitlöks klyfta
  • 1 pkt Färdig kavlad smördeg
  • (ägg till pensling)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen - 225° Skär kasslern i skivor, inte för tjocka skivor.
    2. Gojsa ihop ost, crème fraiche,persilja och vitlök.
    3. Lägg kasslerskivrona på den utrullade/kavlade smördegen i en ugnsfast form
    4. Bred smeten mellan och på kasslerskivorna tryck ihop dem när du är klar så att det ser ut som en hel bit.
    5. Vik ihop degen så det blir ett paket av det hela. Smördegen måste kleggas ihop i kanterna.
    6. Pensla paketet med ägg. Ställ in i ugnen ca 25-30 min.
    7. Servera med grönsallad och klyftpotatis.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (4)

    ingegerdb 26 september 2008

    Blev jättesugen att göra detta med oxfilé eller fläskfilé men hur gör jag då? Kasslern är ju inte rå, hur mycket längre behöver jag ha det inne i ugnen om jag tar kött? Eller skall inte köttet vara rått utan stekt? Många frågor men blev så sugen

    ingegerdb 28 september 2008

    Gjorde den med kassler. Blev jättegott och gick snabbt däremot blev min fyllning alldeles rinnande och ville inte alls stanna kvar mellan kasslerskivorna. Men gott blev det endå!

    mammis 9 januari 2009

    Mums detta var jättegott Jag använde mig av philadelphiaost, lite creme fraiche och cantadoun, och det blev en tjock och go röra. Sallad och vitlöksbröd serverade jag till. Kommer absolut att göra detta fler gånger. Fem stjärnor

    christincarlsson 19 oktober 2010

    Jätte gott, men tyckte man behövde en sås vid sidan om.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben