Vitlöksjärpar

Serverar: 4 portioner

Goda med kokt potatis, gräddsås och en sallad eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 5 msk ströbröd
  • 8 msk mjölk
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 5 krm salt
  • 5 krm aromat
  • 1.5 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 3 krm paprikapulver
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk matfett
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 10 min. Blanda i färs, lök, vitlök, ägg och kryddor. Forma till avlånga järpar och stek i smör eller margarin tills de är genomstekta.

    Kommentarer (1)

    akila 19 augusti 2009

    Mycket goda järpar. Jag minskade på vitlöken för alla hemma hos mig uppskattar inte det men de var goda ändå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben