Vitlöksjambalaya

Serverar: 4 portioner

Lätt att fixa - och väldigt gott!!

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 2 kuvert saffran
  • 8-10 dl hönsbuljong
  • 1 grillad kyckling, skuren i strimlor, spara kycklingbenen
  • 2 chorizo-korvar i slantar
  • 200 g gröna bönor
  • 1 röd paprika, skivad
  • Sås
  • 4 dl Lätt Crème Fraiche
  • 1 vitlöksklyfta eller efter smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i Norrmejerier Smör i en stor stekpanna. Häll på ris och saffran och fräs alltsammans.
    2. Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in i riset innan du häller på mer.
    3. Låt det puttra ca 15-20 minuter.
    4. Smaka av riset med salt och peppar.
    5. Fräs kyckling, korv och grönsaker ett par minuter och blanda ner i riset.
    6. Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar.
    7. Toppa med färsk paprika...och kycklingbenen.

    Kommentarer (4)

    graeli123 22 april 2011

    varför ska man ha NOrrmejerismör???

    LinneaJkpg 9 mars 2012

    Åh detta blev jättegott! Jag gjorde den dock med strimlade kycklingfiléer och bara en påse saffran eftersom det var vad jag hade hemma. Men det blev succé!! Och vitlökssåsen var perfekt till. Sambon lade detta på sin tioitopp-lista och jag håller med! =) 5 stjärnor!!!

    evelinaas 27 april 2012

    Detta blev en riktig höjdare! Hade även i curry och lite chili och det blev sjukt gott! Dock tror jag att jag hade föredragit endast ett paket saffran för det blev lite mkt saffranssmak för mig och sambon :) Men gott ändå! Hade även bara kycklingfilé men det blev absolut en ny favorit! Såå enkelt och snabbt också!

    BoelBitar 23 augusti 2013

    Riktigt gott! Jag struntade i kycklingen och slängde i en burk majs, ett gäng färska champinjoner och en skvätt vitt vin istället. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben