Vitlökskex

Serverar: 20 portioner

Mmm, love them.

Ingredienser

  • 140 gram mjöl
  • 90 gram osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 ägg uppvispat (till pensling av kexen)
  • Instruktioner

    1. Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt smöret. Arbeta in det rumstempererade smöret i mjölet så det blir en smulig deg. Blanda i äggulan och vattnet så att det blir en smidig deg och pressa vitlöksklyftorna i en vitlökspress och blanda i degen. Låt den sen vila i plastfolie i 30 minuter i kylen.
    2. Ta sen fram den och tryck ut 5cm breda och ca 0,5cm tunna plättar av degen på en plåt med bakplåtspapper på. Pensla till sist med det uppvispade ägget. Grädda i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader tills kexen fått färg. Serveras varma eller kalla med eller utan smör och ost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben