Härlig annorlunda stek i marinad, passar perfekt för buffébordet.
Ingredienser
1 kg kött t.ex. nötstek
Salt
Peppar
Marinad
1 dl matolja
2 msk senap
1 dl soya
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade eller fint hackade
2 äggulor
Svartpeppar
Salt
Grillkrydda
Aromat
Citronpeppar
Steksky om man vill
Instruktioner
- Gnid in steken i salt och peppar och stek den i 175 grader tills den är klar. Låt den kallna och skär i tunna skivor och lägg dem i marinaden ett dygn.
- Kryddorna i marinaden tar man efter behag och smakar av tills man tycker den är ok. Jag brukar vara lite försiktig med saltet eftersom en del av de andra kryddorna innehåller salt.
- Jag har serverat detta kött på buffébord, har haft potatisgratäng eller potatissallad till.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Varav namnet vitlökskött ? Receptet innehåller ju ingen vitlök :(
Ojojojoj, vilken höjdare!!!! Super omtyckt på studentbuffén
OJ!!! Missade visst att skriva upp vitlöken, nu är det ett tag sen jag gjorde detta men jag tror det var 2 vitlöksklyftor. :)