Vitlökskött

Härlig annorlunda stek i marinad, passar perfekt för buffébordet.

Ingredienser

  • 1 kg kött t.ex. nötstek
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 1 dl matolja
  • 2 msk senap
  • 1 dl soya
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade eller fint hackade
  • 2 äggulor
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Grillkrydda
  • Aromat
  • Citronpeppar
  • Steksky om man vill
  • Instruktioner

    1. Gnid in steken i salt och peppar och stek den i 175 grader tills den är klar. Låt den kallna och skär i tunna skivor och lägg dem i marinaden ett dygn.
    2. Kryddorna i marinaden tar man efter behag och smakar av tills man tycker den är ok. Jag brukar vara lite försiktig med saltet eftersom en del av de andra kryddorna innehåller salt.
    3. Jag har serverat detta kött på buffébord, har haft potatisgratäng eller potatissallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lece 12 maj 2011

    Varav namnet vitlökskött ? Receptet innehåller ju ingen vitlök :(

    christincarlsson 16 juni 2011

    Ojojojoj, vilken höjdare!!!! Super omtyckt på studentbuffén

    jesska 16 mars 2012

    OJ!!! Missade visst att skriva upp vitlöken, nu är det ett tag sen jag gjorde detta men jag tror det var 2 vitlöksklyftor. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben