Vitlökspinnar

Ingredienser

  • 225 g smördeg
  • 2-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • Instruktioner

    Kavla ut smördegen på ett mjölat bakbord, kavla den till en avlång fyrkant och så tunn som möjligt. Rör ner vitlöken i det mesta av mjölken, pensla degen med hälften av blandningen. Blanda osten med paprikapulver, smalsätt med litet salt & peppar, strö hälften av blandningen över den ena deghalvan. Vik över den andra deghalvan, kavla degen igen, så tunn som möjligt. Pensla på nytt med vitlöksmjölken och strö på resten av kryddblandningen. Kavla ut degen igen till en avlång kaka som inte bör vara tjockare än 1/2 cm. Pensla med mjölk och skär ut ca 1 cm breda och 15 cm långa remsor. Lägg remsorna med ett par cm mellanrum på smord bakplåt, grädda i 220 grader varm ugn i ca 7-10 min. tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Servera dem (helst) varma, gärna staplade på varandra som ett timmerhus.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben