Jättegoda bröd på buffébordet, till bl.a.sommarens grillfester...
Ingredienser
1 pkt/ påse KronJäst för matbröd
5 dl Vatten
13 dl Vetemjöl Special
1 msk matolja
2 tsk salt
Fyllning
150 g smör, rumstemparerat
2 st vitlöksklyftor
Topping
Flingsalt
Instruktioner
- Färsk KronJäst:
Sätt ugnen på 230°.
Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.
Tillsätt salt, olja och mjöl.
- Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.
Rör ihop smöret med vitlöken.
Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.
Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.
- Sätt snäckorna på pappersklädda plåtar och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.
- Sätt in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 8-10 minuter.
- Torr KronJäst:
Sätt ugnen på 230°.
- Blanda torrjästen med mjölet.
Tillsätt salt, olja och vatten, 40°.Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken i 60 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.
Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.
Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.
- Sätt snäckorna på pappersklädda plåtar och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
- Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.
Sätt in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 8-10 minuter.
Kommentarer (1)
Vet inte vad jag gjorde första ggn jag gjorde de här. Bra blev det inte. Det är ju en del arbete. Men nu har jag lyckats, gott blev det. Tack för att du delade med dig ditt recept, å en femma blir det förstås.