Vitlökstårta

Serverar: 6-8 portioner

Passar perfekt till grillat.

Ingredienser

  • Botten
  • 10 st digestive, fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 200 g färskost vitlök och örter
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Topping
  • 200 g färskost vitlök och örter
  • 1 dl hackad färsk spenat
  • 1 ägg
  • Salt
  • Ev. färsk dragon
  • Dekoration
  • Färsk spenat
  • Färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
    3. Vispa ihop färskost, ägg och crème fraiche till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
    4. Blanda ihop färskost, ägg och spenat. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 20 min. Låt kakan kallna ordentligt i kylskåpet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben