Vörtkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Ord är överflödiga när den nybakta julskinkan ligger med stark senap på och julölen immar kall i glaset.

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 75 g matfett
  • 1 ½ l svagdricka
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 5 pomeransskal
  • 1 msk salt
  • 7 dl fint rågmjöl
  • 1 dl sirap
  • 2 ½-3 l rågsikt
  • 2 msk brun farin
  • Pensling
  • ½ fl svagdricka
  • 2-3 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser i en bakmaskin och låt jäsa ca 1/2-timme. Baka ut ämnena och kavla tunt(ca 5 mm) med kruskavel. Låt jäsa igen och grädda sedan i vedeldad bakugn om det finns tillgängligt annars på elhäll. Det går även bra i stekpanna på spisen men då får man anpassa storleken på kakorna därefter. Pensla med svagdricksblandningen på en sida och lägg i hög att svalna under bakduk.
    2. OBS! kräver ganska hög värme

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben