Ett litet inslag av frukt är ibland lite tveksamt i matsammanhang, det är välkommet här.
Ingredienser
6 skivor vitt bröd, skuret på längden
Fyllning 1
1 dl vispgrädde
4 msk lättmajonäs
2 tsk citronsaft
2 ½ dl riven rotselleri
2 äpplen
½ dl valnötskärnor
Fyllning 2
100 g kokt eller rökt skinka
½ dl gräddfil
½ dl lättmajonäs
Garnering
1 dl lättmajonäs
½ dl gräddfil
Hackad persilja
4-6 små skivor kokt eller rökt skinka
10-15 vindruvor
Instruktioner
- Fyllning 1:
Vispa grädden och blanda den med majonäs och citronsaft. Rör ner den rivna sellerin. Skär äpplena i små tärningar och rör ner dem. Snabbt i båda fallen, så att de inte mörknar. Hacka valnötterna grovt och blanda ner dem.
- Fyllning 2: Skär skinkan i fina strimlor. Blanda gräddfil och majonäs och rör ner skinkstrimlorna och persiljan.
- Lägg två brödskivor bredvid varandra och bred på fyllning 1. Lägg på två brödskivor på andra ledden och bred på fyllning 2 Täck med de resterande brödskivorna, åter på andra ledden.
- Blanda majonäs och gräddfil till garnering och bred det över tårtan. Strö på persilja och garnera med små rullar av skinka och vindruvor, hela eller halverade och urkärnade.
Kommentarer (0)