Waldorftårta

Ett litet inslag av frukt är ibland lite tveksamt i matsammanhang, det är välkommet här.

Ingredienser

  • 6 skivor vitt bröd, skuret på längden
  • Fyllning 1
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk lättmajonäs
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 ½ dl riven rotselleri
  • 2 äpplen
  • ½ dl valnötskärnor
  • Fyllning 2
  • 100 g kokt eller rökt skinka
  • ½ dl gräddfil
  • ½ dl lättmajonäs
  • Garnering
  • 1 dl lättmajonäs
  • ½ dl gräddfil
  • Hackad persilja
  • 4-6 små skivor kokt eller rökt skinka
  • 10-15 vindruvor
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Vispa grädden och blanda den med majonäs och citronsaft. Rör ner den rivna sellerin. Skär äpplena i små tärningar och rör ner dem. Snabbt i båda fallen, så att de inte mörknar. Hacka valnötterna grovt och blanda ner dem.
    2. Fyllning 2: Skär skinkan i fina strimlor. Blanda gräddfil och majonäs och rör ner skinkstrimlorna och persiljan.
    3. Lägg två brödskivor bredvid varandra och bred på fyllning 1. Lägg på två brödskivor på andra ledden och bred på fyllning 2 Täck med de resterande brödskivorna, åter på andra ledden.
    4. Blanda majonäs och gräddfil till garnering och bred det över tårtan. Strö på persilja och garnera med små rullar av skinka och vindruvor, hela eller halverade och urkärnade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben