Wasabicheesecake

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Nytt och fräscht som smårätt eller på buffén.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 3 gelantinblad
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 dl creme fraiche
  • 1/2 tub wasabipasta
  • 1/2 tsk salt
  • Garnering
  • Röd rom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen i matberedaren med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av smeten med gelantinet. Rör ned i resten av smeten. Häll smeten i formen och släta ut ytan. Ställ i kyl 2 timmar tills cheesecaken stelnat. Gör den gärna dagen innan och låt stå över natten. Skär kakan i små mumsbitar garnera med rom och en dillvippa.
    2. Tips! när du skär mumsbitarna doppa kniven i varmt vatten så går det lättare.

    Kommentarer (1)

    Madden 20 september 2008

    Det här låter gott! Lagt till i min kokbok.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben