Nytt och fräscht som smårätt eller på buffén.
Ingredienser
200 g digestivekex
75 g smör
3 gelantinblad
300 g Philadelphiaost
3 dl creme fraiche
1/2 tub wasabipasta
1/2 tsk salt
Garnering
Röd rom
Dill
Instruktioner
- Mixa kexen i matberedaren med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ kallt.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av smeten med gelantinet. Rör ned i resten av smeten.
Häll smeten i formen och släta ut ytan. Ställ i kyl 2 timmar tills cheesecaken stelnat. Gör den gärna dagen innan och låt stå över natten.
Skär kakan i små mumsbitar garnera med rom och en dillvippa.
- Tips! när du skär mumsbitarna doppa kniven i varmt vatten så går det lättare.
Kommentarer (1)
Det här låter gott! Lagt till i min kokbok.