Weekendgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En lättgjord och god fisk- och räkgryta.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 3 dl ris
  • 1 tsk curry
  • 6 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g djupfryst torskfilé
  • Saft av ½ citron
  • 1 röd paprika
  • 500 g räkor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och skär den i stora tärningar. Droppa citronsaft över fisken. Tina och skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs pujolök och ris i lite matfett en stund. Strö över curryn.
    2. Späd med vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka ca 10 minuter under lock. Tillsätt fisktärningarna och paprikan. Låt det koka på svag värme ytterligare ca 10 minuter.
    3. Rör ner räkor och smaka av med salt och peppar. Garnera med dill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben