Kola i kvadrat! En enkel kakbotten är allt som behövs när man toppar den med syndigt god dulce de leche, gräddkola och kokos. Superenkla att göra och ännu enklare att äta upp!
Ingredienser
Botten
125 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2½ dl vetemjöl
Topping
397 g karamelliserad mjölk på burk, dulce de leche
170 g Werthers original gräddkola, skuren i småbitar
90 g riven kokos
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och florsocker mjukt och fluffigt. Tillsätt vetemjölet och rör till en jämn deg. Tryck ut degen i en långpanna, ca 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Blanda karamelliserad mjölk, kolor, kokos och vaniljsocker. Bred det över den gräddade bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 25-30 minuter, den stelnar inte helt. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.
Kommentarer (0)