Wertherskakor

Serverar: 25 portioner

Kola i kvadrat! En enkel kakbotten är allt som behövs när man toppar den med syndigt god dulce de leche, gräddkola och kokos. Superenkla att göra och ännu enklare att äta upp!

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • Topping
  • 397 g karamelliserad mjölk på burk, dulce de leche
  • 170 g Werthers original gräddkola, skuren i småbitar
  • 90 g riven kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och florsocker mjukt och fluffigt. Tillsätt vetemjölet och rör till en jämn deg. Tryck ut degen i en långpanna, ca 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    3. Blanda karamelliserad mjölk, kolor, kokos och vaniljsocker. Bred det över den gräddade bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 25-30 minuter, den stelnar inte helt. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben