Wettha See Byan

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättlagad rätt som har en ljuvlig smak. Tamarindjuicen kan bytas ut mot 1,5 msk färskpressad citron och 2 msk vatten. På svenska heter det fläskcurry med lök och citrongräs.

Ingredienser

  • 1 stor hackad röd- eller gul lök
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 cm hackad ingefära
  • 0,5 tsk torkad räkpasta
  • 600 g benfri fläskbog
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 dl tamarindjuice
  • 1 msk fisksås
  • 1 stjälk citrongräs
  • Kvistar av färsk koriander till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg lök, vitlök, ingefära och räkpasta i en kryddkvarn eller matberedare och mal eller mixa till en jämn pasta.
    2. Skär köttet i 3 cm tärningar och lägg det i en skål, strö över salt, chilipulver och gurkmeja och rör om. Lägg i den malda lökblandningen och blanda väl. Blanda ner den vegetabiliska oljan och sesamoljan.
    3. Ta de nedre 10 cm av citrongräset och krossa och skär i 3 delar. Lägg fläskköttet i en stor kastrull, helst med teflonbeläggning. Tillsätt tamaridjuice, fisksås och citrongräs. Blanda väl.
    4. Lägg på locket och låt sjuda på mycket låg värme. Rör om då och då tills fläskköttet är mört och vätskan har kokat bort, ca 1 timme. Garnera med koriander innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben