Lättlagad rätt som har en ljuvlig smak.
Tamarindjuicen kan bytas ut mot 1,5 msk färskpressad citron och 2 msk vatten.
På svenska heter det fläskcurry med lök och citrongräs.
Ingredienser
1 stor hackad röd- eller gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
2 cm hackad ingefära
0,5 tsk torkad räkpasta
600 g benfri fläskbog
1 tsk salt
1-2 tsk chilipulver
1 krm malen gurkmeja
2 msk vegetabilisk olja
2 tsk sesamolja
0,5 dl tamarindjuice
1 msk fisksås
1 stjälk citrongräs
Kvistar av färsk koriander till garnering
Instruktioner
- Lägg lök, vitlök, ingefära och räkpasta i en kryddkvarn eller matberedare och mal eller mixa till en jämn pasta.
- Skär köttet i 3 cm tärningar och lägg det i en skål, strö över salt, chilipulver och gurkmeja och rör om.
Lägg i den malda lökblandningen och blanda väl.
Blanda ner den vegetabiliska oljan och sesamoljan.
- Ta de nedre 10 cm av citrongräset och krossa och skär i 3 delar.
Lägg fläskköttet i en stor kastrull, helst med teflonbeläggning.
Tillsätt tamaridjuice, fisksås och citrongräs.
Blanda väl.
- Lägg på locket och låt sjuda på mycket låg värme.
Rör om då och då tills fläskköttet är mört och vätskan har kokat bort, ca 1 timme.
Garnera med koriander innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)