Whiskeytryffel
Serverar:
50 portioner
Tryffel med vuxen smak.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad i bitar
½ dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
2 cl whiskey
Kakaopulver, Oboy-pulver eller rostade och hackade nötter
Instruktioner
Koka upp grädden. Lägg i chokladen och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet.
Vispa i smör och sprit. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kylen att stelna.
När smeten börjar att stelna spritsa man ut fem längder på smörpapper. Rulla sedan i kakao, oboypulver eller rostade och hackade nötter.
Låt sedan stelna åter i kylskåp. Skär till lagom stora bitar.
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!