Whiskeytryffel

Serverar: 50 portioner

Tryffel med vuxen smak.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad i bitar
  • ½ dl florsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 cl whiskey
  • Kakaopulver, Oboy-pulver eller rostade och hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden. Lägg i chokladen och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet.
    2. Vispa i smör och sprit. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kylen att stelna.
    3. När smeten börjar att stelna spritsa man ut fem längder på smörpapper. Rulla sedan i kakao, oboypulver eller rostade och hackade nötter.
    4. Låt sedan stelna åter i kylskåp. Skär till lagom stora bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben