Whiskykladdkakor

Serverar: 16 portioner

Görs i små veckade formar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ½ dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl whisky
  • Topping
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 25 g rumsvarmt smör
  • ½ dl whisky
  • Ganering
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader
    2. Smörj 16 små potionsformar. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt farinsockret, råsocker och ägg under omröring. Häll eller sikta i kakao och mjöl och rör om. Rör ner whiskyn.
    3. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt svalna. Vispa alla ingredienserna till toppningen till en slät smet. Spritsa eller stryk på varje kaka och ganera med silverkulor.

    Kommentarer (2)

    zanette 16 juli 2010

    Hej går det bra om man bara har strösocker???? Ska testa denna kakan mvh zanette

    kekke46 16 juli 2010

    Har inte själv gjort dom än kan inte svara hur dom blir då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben