Whiskysås-Grillsås

Kanongod sås till grillsäsongen. Måste provas. Uppskattad.

Ingredienser

  • 2 -3 finhackade vitlökar
  • 1 tsk smör
  • 1 ½ msk tomatpure
  • 1 ½ msk kalvfond flytande
  • 1 ½ msk sweet chili sauce eller chili sauce
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 gr smör
  • 2 msk basilika torr eller färsk
  • 2 msk whiskey gärna irlänsk eller skotsk
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Fräs vitlöken en minut. Häll i resten av grejorna utom wiskeyn. Koka ihop 5 till 10 minuter. Salta och peppra. Häll sedan i wiskeyn och rör runt. Servera. Kanongott.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben