Whiskysenap

Serverar: 20 portioner

Gåva från svärson till svärmor...

Ingredienser

  • 1/2 dl colman´s senapspulver
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl kokande vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 msk whisky
  • 1 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande hett vatten och vispa till en smet.
    2. Smaksätt med salt, farin, strösocker, vinäger och whisky.
    3. Rör ner den ovispade grädden i senapen och rör smeten slät. Smaka av- och ta lite mer socker eller grädde om du tycker den blev för stark. Senapspulvret är starkt!
    4. Häll upp på burk och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    vanillalover 17 december 2008

    Mycket god och lättlagad! /Marie

    Fridalius 1 januari 2010

    Julsenap som var mycket enkel och blev kanonbra! Jag gjorde den på fm och lagom till julbordet var den klar att äta. Jag använde flädervinäger eftersom jag inte hade någon vitvinsvinäger hemma. Jag gör den till nästa år igen, då kanske tll och med starkare! Tack för ett kanonrecept!

    tommy9 27 februari 2011

    den blev mumma :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben