Wienerbröd på ett enkelt sätt kan man säga.Bullarna blev genast mina favoriter, och de gör verkligen skäl för namnet.
Ingredienser
50 g jäst
2 msk strösocker
500 g vetemjöl
2,5 dl kall mjölk
200 g margarin
Fyllning
15 tsk kallt smör
15 tsk socker
Pensling
Ägg
Instruktioner
- Rör ut jästen i sockret. Mät upp mjölet och spara en dryg dl mjöl för utbakning. Arbeta samman alla ingredienserna (kalla) till en deg.
- Kavla genast ut den till en kaka och sporra ut 10x10 centimeter stora fyrkanter. Lägg 1 tsk kallt smör och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik snibbarna över och tryck till noga.
- Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225– 250 grader tills de fått färg.
Kommentarer (1)
Låter så jätte gott.. ska baka dom nästa gång jag bakar... då får du höra vad jag tycker...