Wienerbrödsfrestelser

Serverar: 15 portioner

Wienerbröd på ett enkelt sätt kan man säga.Bullarna blev genast mina favoriter, och de gör verkligen skäl för namnet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 500 g vetemjöl
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 200 g margarin
  • Fyllning
  • 15 tsk kallt smör
  • 15 tsk socker
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i sockret. Mät upp mjölet och spara en dryg dl mjöl för utbakning. Arbeta samman alla ingredienserna (kalla) till en deg.
    2. Kavla genast ut den till en kaka och sporra ut 10x10 centimeter stora fyrkanter. Lägg 1 tsk kallt smör och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik snibbarna över och tryck till noga.
    3. Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225– 250 grader tills de fått färg.

    Kommentarer (1)

    annelieberggren 23 oktober 2008

    Låter så jätte gott.. ska baka dom nästa gång jag bakar... då får du höra vad jag tycker...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben