Wienerfärslimpa

En god köttfärslimpa

Ingredienser

  • 500 g köttfärs, nöt/kalv
  • 1 st gul lök, strimlad
  • smör att steka i
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl bönor i små bitar
  • 1 dl tärnad kokt morot
  • 2 msk soja, kinesisk
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • kryddpeppar, mjöl, smör
  • Instruktioner

    1. Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal eller kör i mixer. Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt.
    2. Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma. Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan. Tillsätt vatten efter 15 minuter, låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad. Ta limpan ur ugnen efter ca 30 min.
    3. Sås: Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan. Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar.
    4. Skiva limpan och servera med gräddsåsen, pressad potatis och rårörda lingon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben