Wienerformar

Ännu mera gott till jul!

Ingredienser

  • 80 g mörk blockchoklad, hackad
  • 16 knäckformar av folie
  • 80 g ljus blockchoklad, hackad
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 60 g vit choklad, hackad
  • Chokladdryckspulver till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg den mörka chokladen i en liten värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt svalna något. Lägg en tesked choklad i en av folieformarna och använd en liten pensel för att täcka insidan med choklad; det ska vara ett tjockt, heltäckande lager. Gör likadant med resten av formarna, en i taget. Ställ formarna upp och ner på galler tills chokladen har stelnat.
    2. Lägg den ljusa blockchokladen i en liten bunke. Blanda grädde och kaffepulver i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills det har blandats. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta blandningen över chokladen. Rör om med träsked tills chokladen har smält och smeten är slät. Ställ den åt sidan för att svalna.
    3. Lägg en tesked avsvalnad kaffesmet i varje chokladform.
    4. Lägg den vita chokladen i en liten värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält. Låt den svalna tills den nästan stelnat igen och rör om då och då under tiden. Lägg en ½ tesked vit choklad ovanpå kaffesmeten och låt ytan vara ojämn. Låt chokladen stelna. Skala av folien och strö lite chokladdryckspulver över varje form. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i upp till 2 veckor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben