Wienerkorv gratineras ovanpå en välkryddad potatisbädd. En komplett rätt lagad i en och samma form. Servera en fräsch sallad till.
Ingredienser
6 - 8 potatisar
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl köttbuljong
1/2 dl senap
1 dl hackad persilja
8 wienerkorvar
1 dl majonnäs
2 - 3 msk senap
1 - 2 msk riven pepparrot
2 dl riven ost
Garnering
klippt persilja
Instruktioner
- Skala och strimla potatisen. Lägg potatisen i en smord, ugnssäker form och strö salt och peppar mellan varven. Blanda buljong, senap och hälften av persiljan. Häll buljongen över potatisen och grädda i mitten av ugnen i 225° ca 25 minuter.
- Halvera korvarna och lägg dem på potatisbädden med snittytan upp. Blanda majonnäs, senap, riven pepparrot och resten av persiljan. Bred majonnäsen över korvarna och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över persilja och servera gratängen, gärna med grönsallad eller rivna morötter och hårt bröd.
Kommentarer (1)
Helt ok maträtt och dessutom enkel att tillaga! Nästa gång tillsätter jag ännu mer pepparrot för det tycker jag personligen är jättegott :P