Wienergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Wienerkorv gratineras ovanpå en välkryddad potatisbädd. En komplett rätt lagad i en och samma form. Servera en fräsch sallad till.

Ingredienser

  • 6 - 8 potatisar
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl köttbuljong
  • 1/2 dl senap
  • 1 dl hackad persilja
  • 8 wienerkorvar
  • 1 dl majonnäs
  • 2 - 3 msk senap
  • 1 - 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl riven ost
  • Garnering
  • klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisen. Lägg potatisen i en smord, ugnssäker form och strö salt och peppar mellan varven. Blanda buljong, senap och hälften av persiljan. Häll buljongen över potatisen och grädda i mitten av ugnen i 225° ca 25 minuter.
    2. Halvera korvarna och lägg dem på potatisbädden med snittytan upp. Blanda majonnäs, senap, riven pepparrot och resten av persiljan. Bred majonnäsen över korvarna och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över persilja och servera gratängen, gärna med grönsallad eller rivna morötter och hårt bröd.

    Kommentarer (1)

    soccermum 8 februari 2011

    Helt ok maträtt och dessutom enkel att tillaga! Nästa gång tillsätter jag ännu mer pepparrot för det tycker jag personligen är jättegott :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben