En saftig kyckling med knaprig panering är svår att motstå. Servera kyckling med råkostsallad.
Ingredienser
1 kyckling, 1,2 kg
2 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
3 äggvitor
Salt
Vitpeppar
3 dl olja eller 250 g smör eller margarin
1 citron
Instruktioner
- Dela kycklingen i 12 delar och skölj och/eller torka av delarna. Dra av skinnet på kycklingen.
- Häll upp mjölet i en djup tallrik och ströbrödet i en annan djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna i ytterligare en annan tallrik. Klä ett fat med aluminiumfolie.
- Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Vänd dem i mjölet och doppa dem sedan i äggvitorna. Vänd dem till sist i ströbrödet. Tryck till paneringen med fingrarna så att kycklingdelarna är helt täckta med panering.
- Hetta upp hälften av oljan eller matfettet i en stor stekpanna. Stek hälften av kycklingdelarna ca 12 minuter tills de är gyllene. Lägg upp dem på fatet och håll dem varma i ugnen. Stek resten av kycklingen på samma sätt.
- Skär citronen i klyftor och lägg upp kycklingen med citron på tallrikar. Servera genast.
Kommentarer (0)