Wienerkyckling

Serverar: 6 portioner

En saftig kyckling med knaprig panering är svår att motstå. Servera kyckling med råkostsallad.

Ingredienser

  • 1 kyckling, 1,2 kg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 3 äggvitor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl olja eller 250 g smör eller margarin
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 12 delar och skölj och/eller torka av delarna. Dra av skinnet på kycklingen.
    2. Häll upp mjölet i en djup tallrik och ströbrödet i en annan djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna i ytterligare en annan tallrik. Klä ett fat med aluminiumfolie.
    3. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Vänd dem i mjölet och doppa dem sedan i äggvitorna. Vänd dem till sist i ströbrödet. Tryck till paneringen med fingrarna så att kycklingdelarna är helt täckta med panering.
    4. Hetta upp hälften av oljan eller matfettet i en stor stekpanna. Stek hälften av kycklingdelarna ca 12 minuter tills de är gyllene. Lägg upp dem på fatet och håll dem varma i ugnen. Stek resten av kycklingen på samma sätt.
    5. Skär citronen i klyftor och lägg upp kycklingen med citron på tallrikar. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben