Förvärm ugnen till 190 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
Smält 115 g av chokladen i vattenbad. Smör och socker röres vitt och pösigt i en skål, den smälta chokladen röres i, därefter kaffet.
Sikta majsmjöl och vetemjöl över blandningen och vänd det i, så degen bliver jämn och mjuk.
Häll degen i spritspåse med ett stort stjärnmunstycke, och spritsa 20 virvlar på bakplåtarna. 9 virvlar/plåt är lagom.
Tryck ned en skållad mandel i varje virvel. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills kakorna är fasta och håller på att bli bruna. Låt dem svalna på plattorna i ca 10 minuter, därefter kan de försiktigt flyttas över till ett bakgaller med spatel och avsvalnas helt.
Smält resten av chokladen och doppa var kakbotten i den. Kakorna sätts på en bit bakplåtspapper och sätts in i kylen tills att chokladen stelnat.
Baktips: Om degen är för hård att spritsa ut, kan den mjukas upp med lite mera kaffe.