Wienermockasniglar

Serverar: 20 portioner

Översatt från en dansk kokbok.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad, hackad
  • 200 g smör, osaltat
  • 3/4 dl florsocker (50 g)
  • 2 msk starkt kaffe
  • 3 1/2 dl vetemjöl (200 g)
  • 50 g majsmjöl
  • Ca 20 skalade mandlar
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 190 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Smält 115 g av chokladen i vattenbad. Smör och socker röres vitt och pösigt i en skål, den smälta chokladen röres i, därefter kaffet.
    2. Sikta majsmjöl och vetemjöl över blandningen och vänd det i, så degen bliver jämn och mjuk.
    3. Häll degen i spritspåse med ett stort stjärnmunstycke, och spritsa 20 virvlar på bakplåtarna. 9 virvlar/plåt är lagom.
    4. Tryck ned en skållad mandel i varje virvel. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills kakorna är fasta och håller på att bli bruna. Låt dem svalna på plattorna i ca 10 minuter, därefter kan de försiktigt flyttas över till ett bakgaller med spatel och avsvalnas helt.
    5. Smält resten av chokladen och doppa var kakbotten i den. Kakorna sätts på en bit bakplåtspapper och sätts in i kylen tills att chokladen stelnat.
    6. Baktips: Om degen är för hård att spritsa ut, kan den mjukas upp med lite mera kaffe.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben