Wienernougatkaka

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

En rikrig smarrig kaka!!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g smör
  • 5 dl råsocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • ½ dl starkt kallt kaffe
  • 4 dl rågmjöl
  • Fyllning
  • 250 g nougat
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 30 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Botten: sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen, en i taget, kaffe och rågmjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen 20 min. Ta ut och låt svalna.
    2. Fyllning: Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smöret på låg effekt i microvågsugn. Bred ut över bottnen. Strö på mandel och låt nougaten stelna.
    3. Skär kakan i ca 40 bitar. Förvara i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben