Wienerstänger

Serverar: 60 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Wienerstänger en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Goda tyckte vi barn...

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Fyllning
  • 3-4 msk fast, röd sylt
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1,5-2 msk vatten
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 10 december 2013

    Gjorde dessa kakor idag. men jag hade inget florsocker hemma till glasyren. Så nöden hade ingen lag jag provade med florsocker med chokladsmak som jag hade hemma. Det blev bra det med, fast jag tror att det hade blivit bättre med vanligt florsocker. 4 stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben