Det här receptet har jag ingen aning om varifrån det kommer, men jag hittade det idag när jag röjde i min bokhylla, handskrivet i en gammal svart anteckningsbok. Det låter gott och lite gammaldags, precis som jag vill ha det!
Ingredienser
4 ägg
4 msk socker
1/4 - ½ tsk vaniljsocker
500 g sylt, helst körsbär eller svarta vinbär
125 g okryddade skorpor
Ev några droppar konjak
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret och litet vaniljsocker, tills massan är pösig. Blanda då ned sylten, som helst bör vara körsbärs- eller svartvinbärssylt.
- Smula sönder skorporna och häll gärna några droppar konjak över smulorna, om ni överhuvudtaget vill ha något starkt i, och rör ned detta i äggmassan.
- Slå äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i blandningen. Häll smeten i en eldfast, smord form och grädda i ej för het ugn ca 20 minuter. Skulle tro att 175° kan vara lagom.
- Sufflén bör ätas genast, eftersom den sjunker snabbt. Servera gärna med någon saftsås eller liknande.
Kommentarer (0)