Yakinikusås

Serverar: 4 portioner

En god sås som pasar till kyckling, nöt och fläskkött. Smakar som den man får på kina resturangerna.

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl mörk soya
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk riven ingefära
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 krm sesam olja
  • Cayennepeppar
  • Maizena eller arrowrot för redning
  • Instruktioner

    Koka ihop vatten med soya och socker. Hacka lök, purjolök och vitlöken och låt dem koka med. Riv ingefäran Tillsätt löken och ingefäran i såsen Krydda med cayenepeppar.Vill du ha en tjockare sås så reder du en med maizena eller arrowrot.

    Kommentarer (4)

    HunterCottage 16 oktober 2009

    Tyckte såsen var god men för mycket socker. Såsen var för sött, i mitt tycke men annars bra grundrecept...

    Mokka 22 januari 2010

    Usch vad hemsk den var!

    Mokka 22 januari 2010

    Usch vad hemsk den var!

    bohmen 10 januari 2011

    Tycker den var ok men använde japansk soya och drog ned sockret

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben