Yoghurtdryck

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 5 minuter

En typisk måltidsdryck i persien som sticker ut för sin uttalande sälta, beskrivs receptet. Ej testat......

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt
  • 1 1/4 l iskallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad och smulad mynta
  • 2 dl isbitar
  • Färska myntablad till garnering
  • Instruktioner

    Vispa yoghurten i en bunke med handvisp eller elvisp tills den blir skummig. Tillsätt vatten, salt och myntan. Vispa upp alltsaammans. Häll över drycken i en karaff, lägg i isbitarna. Toppa med några myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    niklasmiddag 12 augusti 2008

    Det är förmodligen inget som helst fel på själva receptet, men jag har smakat den här drycken när den var gjord av en afghan, och jag måste erkänna att jag föredrar yoghurten söt! Men den är i alla fall snäppet bättre än en kallsup i havet :)

    Amika 30 mars 2010

    Många i mellanöstern som dricker det här som måltidsdryck. :) Det smakar väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid. Men det är inte helt oangenämt. :) Det smakar fräscht och passar bättre till mat än vad en söt dryck gör tycker jag. :) Jag dricker det ofta hos mina vänner som är från irak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben