Lättsötad påskdessert för de som inte vill äta för mycket sött.
Ingredienser
2 gelatinblad
2 ägg
½ dl lättströ
2 msk hett vatten
½ tsk malen kanel
½ tsk stött kardemummakärnor
2 dl matlagningsyoughurt, 8 % fett
Instruktioner
- 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela äggen i gulor och vitor.
- 2. Vispa upp gulorna med lättströ och det heta vattnet. Tillsätt kryddorna.
- 3. Vispa vitorna till fast skum. Lös upp gelatinbladen på svag värme med 1 msk vatten i kastrullen.
- 4. Rör ner gelatinlösningen, yoghurten och äggviteskummet i de uppvispade äggulorna. Dela upp smeten i portionsglas.
- 5. Låt glasen stå i kylskåp i minst 1 timme. Garnera före serveringen.
Kommentarer (0)