Youghurtparfait

Serverar: 4 portioner

Lättsötad påskdessert för de som inte vill äta för mycket sött.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • ½ dl lättströ
  • 2 msk hett vatten
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk stött kardemummakärnor
  • 2 dl matlagningsyoughurt, 8 % fett
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela äggen i gulor och vitor.
    2. 2. Vispa upp gulorna med lättströ och det heta vattnet. Tillsätt kryddorna.
    3. 3. Vispa vitorna till fast skum. Lös upp gelatinbladen på svag värme med 1 msk vatten i kastrullen.
    4. 4. Rör ner gelatinlösningen, yoghurten och äggviteskummet i de uppvispade äggulorna. Dela upp smeten i portionsglas.
    5. 5. Låt glasen stå i kylskåp i minst 1 timme. Garnera före serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben