Zabine

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En helt underbar ITALIENSK dessert

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 4 msk strösocker(ca 50gr)
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • Instruktioner

    Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt det vtia vinet, lite i taget. Vispa hela tiden. Värm upp det hel i vattenbad under fortsatt vispning. Vattnet får inte koka- endast sjuda. Vispa tills blandningen börjar tjokna. Tag skålen från vattenbadet. V ispa tills zabaionen är kall. Det går fort om man ställer skålen i en bunke med kallt vatten. Häll upp zabaionen i portionsglas. Tipps zabaionen kan också användas som sås till olika desserter.Gott att äta till. Småkakor. Ev ockdå färska bär, tex smultron eller hallon

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben