zahr´s janzon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Älskar att exprimentera men denna är min favorit helst i portionsformar med avtagbar kant och glöm inte snapsen, ölet och rostat knäckebröd

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 2 lökar (gula)
  • 2 brk "äkta anjovis file"
  • 2 dl grädde (vispgrädde) inget trams
  • salt
  • peppar
  • smör till stekningen och pensling
  • och anjovis spadet glöm ej detta lätt att hälla ut det
  • Instruktioner

    starta upp ugnen 175 grader blir bra be någon familje medlem skala potatisen, sen strimla dom men spar ett par som du skär i tunna skivor(för att klä formen) skala och strimla löken lika dant som pluggen (potatisen) fräs den så den blir gyllenbrun( vill man kan man slå på en skvätt öl som löken får gotta sig med) nu lägger du i potatisen och anjovis spadet, häll över grädden. smaka av med salt och peppar låt detta puttra en 5-7 minpå svag värme under tiden har du penslat formarna (detta sker lättast med rumsvarmt smör) klä dem med potatis skivor på sidorna och botten varva i lök och potatis blandningen med anjovisfiléerna tills formarna är fyllda vill du kan du toppa översta lagret med extra anjovis ställ detta i mitten av ugnen i ca 45min låt den vila något innan servering

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben