Zalouk

Serverar: 6 portioner

En god marockansk sås, kräver en mixer.

Ingredienser

  • 2 st aubergine
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt, per liter vatten
  • Tomatsås
  • 1 burk tomater, krossade
  • 1 st lök, gul
  • 1 msk olivolja
  • 1 st paprika, röd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, mald
  • 1 krm spiskummin, mald
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 3 msk koriander, färsk, hackad
  • Instruktioner

    Låt vatten och salt koka upp i en kastrull. Skala eventuellt aubergine och skär i tärningar och låt dem koka i vattnet tills de blir mjuka, ca 10 minuter. Låt rinna av väl. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Låt den fräsa i oljan några minuter. Tillsätt tomatkross och låt det koka ca 15 minuter utan lock. Kärna ur och hacka paprikan. Blanda ner den i tomatsåsen och smaka av med salt och svartpeppar. Mixa tomatsåsen tillsammans med förvälld aubergine i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med kummin, cayennepeppar, vitlök och eventuellt mera salt och peppar. Avsluta med att blanda ner färsk koriander.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben