Zebrakaka

Serverar: 12 portioner

Häftig och smarrig sockerkaka med zebraränder inuti.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl mjölk
  • 250 g smält smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Till mörka smeten
  • 3 msk kakao
  • Till ljusa smeten
  • 3 msk vetemjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk, smält smör, vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
    4. Häll över 5-6 dl smet i en annan skål och vispa ner kakaon i den. Tillsätt mjöl i den ljusa smeten så att den får samma konsistens som den med kakao.
    5. Häll ca ½ dl ljus smet i mitten på den smorda formen. Häll sedan på ca ½ dl av den mörka smeten i mitten på den vita smeten i formen. Då flyter den vita smeten ut mot kanterna.
    6. Fortsätt att varva den vita och bruna smeten genom att hela tiden häll en ny liten klick smet i mitten. Försök att avsluta med den vita smeten.
    7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45-55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna i formen.
    8. Pudra över florsocker över kakan före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben