Zebratryfflar

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladtryffel...... behövs det sägas mer??

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g osaltat smör
  • 1 msk kakaopulver
  • 150 g vit choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Gör den mörka chokladtryffeln enligt receptet och smaksätt med kakaopulvret.
    2. Gör den vita chokladtryffeln på samma sätt som den mörka.
    3. Ställ båda tryffelsmetarna svalt och låt stelna till en fast och krämig konsistens. Stelnar de för mycket kan man doppa bunken i varmt vatten en kort stund och röra tryffeln smidig. Det är viktigt att båda tryffelsmetarna har samma konsistens.
    4. Lägg hälften av den mörka tryffeln längs insidan av en kraftig spritspåse som försetts med en krusig sprits. Lägg därefter hälften av den vita tryffeln intill den mörka. Därefter läggs ytterligare en mörk sträng och sist den vita. På så sätt ser det ut som ett schackmönster om man tittar ner i struten.
    5. Spritsa ut tryffeln i formarna utan att trycka onödigt mycket på spritsen, eftersom smetarna då blandas för mycket. Ställ kallt för att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben