Serverar: 2 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Knapriga fettfria chips. Kan det bli bättre? Personligen föredrar jag att smaksätta med salt och svartpeppar, men experimentera gärna med din favoritkrydda! Goda att dippa!
Skiva zucchinin tunt och lägg på plåt med bakplåtspapper. Se till att skivorna inte rör varandra. Strö över, salt, peppar eller valfri smaksättning. Sätt ugnen på 100 grader. Använd varmluft om det finns. Låt skivorna torka i ugnen i 60-90 minuter. Tiden beror på hur blöt zucchinin är och skivornas tjocklek. Öppna luckan några sekunder några gånger för att släppa ut ångan. Vänd gärna chipsen när de är halvklara. När de är torra och krispiga är de färdiga. Peta lite på chipsen så känner du när de är klara. Stäng då av ugnen, öppna ugnsluckan och låt chipsen stå kvar att torka.