Zucchinifrestelse

Serverar: 6 portioner

Vegetarisk variant fast med ansjovis

Ingredienser

  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  • 2 st gula lökar, ca 500 g, stora
  • 50 g smör
  • 3 st zucchini, ca 800 g
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°.
    2. Låt ansjovisfiléerna rinna av. Skala och strimla lökarna. Fräs dem i smör i ens tekpanna. Sänk sedan värmen och låt löken bli mjuk, genomskinlig och gyllengul på låg värme. Rör om då och då. Det tar ca 10 minuter. Ta upp löken och lägg åt sidan.
    3. Skär zucchinin i stavar. Fräs stavarna i omgångar i smör. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med hälften av zucchinistavarna. Lägg sedan på löken. Skär ansjovisfiléerna på längden och fördela strimlorna ovanpå löken. Krydda med malen vitpeppar. Täck med resten av zucchinistavarna.
    4. Ställ in formen i ugnen och grädda den i 15 minuter. Slå av vätskan som bildats och häll istället på grädde. Grädda frestelsen i ytterligare 10 minuter. Låt lådan stå en stund före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben