Alla har vi väl någon gång behövt ett litet handfast tips på vad vi kan göra i hemmet när det inte riktigt bli som vi tänkt oss. Här kommer matklubbens 5 favoriter på de bästa husmorstipsen! 

1. Dålig lukt i kylskåpet?

Ta ett glas med ättika och låt stå över natten i kylskåpet alternativt ett glas med bubbelvatten, vips så är lukten borta!

2. Stinkande disktrasor?

Det bästa är ju förstås att köpa en ny men om du glömt det så funkar det att koka disktrasan nån minut på spisen alternativt lägga in den i micron på full effekt i ca 1 minut. Dessa två procedurer dödar alla bakterier i disktrasan och du kan använda den en stund till.

3. Göra rent en smutsig micro?

Ställ in en liten skål med vatten och några citronskivor och kör på full effekt i ca en minut och du kan sedan torka ur micron lätt och den doftar gott av citron, busenkelt!

4. Smutsig spis med svåra fläckar?

Häll bakpulver runt spisplattorna och ta sedan ättika på, när det bubblat klar torkar du av med vanligt vatten, smartigt värre!

5. Klistermärken som barnen satt upp på dörrar och väggar?

Alla som har barn vet ju att barn älskar klistermärken. När du vill ta bort dessa från möbler, väggar och liknande så gnugga lite matolja på märket och låt verka en stund. Olja löser upp klistret galant, bara att torka av!

Bonustips: Sluta röka med e-cigg

Ett roligare alternativ till nikotinplåster, vill du ha ett stort utbud inom nikotinfria läkemedel finns sajten Vapehuset där man får tillgång till de läkemedel som behövs för att dämpa sitt röksug.