Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Artiklar

Pasta carbonara

En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

Vegetarisk lasagne

Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

Lasagne

En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

Potatisgratäng

Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

Pajdeg

Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

Fudge

En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

Fläskfilé

Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

Endivodling

Någon gång på slutet av 70-talet smakade jag hemodlade endiver hos en...

Mat av rester

Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

Tips för vegetarianer

När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

Grillning

Hur man grillar är ett kärt ämne som kan diskuteras hur länge som hels...

Hälsovinster vid LCHF-kost

Jag, och mina meningsfränder, förespråkar en kost som vi kallar LCHF,...

Fiskafänget

Boende på Västkusten har man genom åren varit med om åtskilliga fisket...

Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse

Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

Diabetes

Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

Kräftans vänkrets

August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

Säsong

Här har jag delat in rotfrukter, örter och frukt efter säsong. Obser...

Kreativ återanvändning

Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

Den farliga maten - MSG

För oss som var tonåringar på 80-talet betyder förkortningen MSG ett r...

Vad är ett lands nationalrätt ?

För många år sedan var jag på en konferens i Holland och vid middagsbo...

Den farliga maten

Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...

Haxen – varför bara fyra på en gris?

Man har idag korsat fram grisar med längre ryggrad så att de producera...

Vitlöksodling

Ingredienser Vitlöksklyftor Gör så här Vitlök, Allium sativum, (o...

Ur minnets skafferi

Vilka måltider minns man längst? Ja, det blir givetvis de som på något...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.