Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på ägg och laga goda äggrätter! Dags för äggfrossa!

Äggrätter
Har man hört talas om kolesterolvärde i samband med äggkonsumtion kanske man får dåligt samvete. De som inte har särskilda problem behöver inte fundera om konsumtionen håller sig på en normal nivå. Så är det avklarat.
Börja morgonen med äggröra. Kapa försiktigt toppen på äggen. Töm innehållet i en bunke och vispa i en skvätt grädde. Häll i en stekpanna och vispa hel tiden mot botten tills smeten stelnar. Fyll äggskalen, toppa med kaviar och servera med härlig champagne!

Äggtoddyparfait
Laga denna enkla, men goda äggtoddyparfait. Fyll sedan vars ett halvt äggskal med vad som passar: punsch, sherry eller kanske apelsinjuice. Sätt det i parfaiten och servera genast.
4 personer
4 ägg
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
ev 8 cl punsch, sherry eller juice

Skilja äggulorna från vitorna. Tag vara på 4 skalhalvor och tvätta dem. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden i en skål för sig och vitorna till hårt skum i en annan. Blanda samman allt försiktigt och häll upp i 4 portionsglas. Ställ i frysen minst 3 timmar före servering. Tag fram 10 min före servering. Häll vald dryck i vardera äggskalshalva och ställ det i parfaiten. Sedan är det upp till var och en att dricka ur skalet eller hälla innehållet i parfaiten.

Maria Dahlquist
2004-04-06