Det blir Eriksbergshallen och Quality Hotel 11 som blir värd för finalen i Årets Kock. Tävlingen avgörs i Göteborg den 30 januari och är ett samarbete mellan Göteborg & Co och Quality Hotel.
Leif Nilsson, evenemangschef för Göteborg & Co, ser det som en ära att för första gången få arrangera tävlingen i Göteborg. Han lovar också att skapa ett kringarrangemang som ska visa vilken viktig matstad Göteborg är. Tidigare har Årets Kock avgjorts på Grand Hôtel i Stockholm.
Semifinalerna är nu i full gång. Den 30 oktober gick den första deltävlingen i Göteborg, och den följdes av Stockholm den 3 november. Imorgon rapporterar vi från semifinalen i Malmö 7 och på torsdag går sista semifinalen i Sundsvall.
Syftet med att sprida tävlingarna över landet är att få fler kockar att tävla och att väcka intresse över hela landet. Årets semifinaluppgift är att laga en husmanskosträtt av festlig karaktär, baserad på rimmad eller färsk oxbringa. I varje semifinal tävlar åtta kockar, utom i Sundsvall där det bara är sex. Åtta kockar går vidare till finalen.

Semifinalisterna är:
Christian Hellberg, Trädgår?n
Björn Tagesson, Trädgår?n
Claes Grännsjö, 28+
Krister Dahl, Thörnströms Kök
Anna Löfgren, Håveruds Herrgård
Magnus Lindström, Swedish Taste Food & Wine
Joakim Carlström, Alströms
Gustav Trägårdh, Fiskekrogen
Niclas Rapp, Leijontornet
Stefan Ekengren, Wärdshuset Lasse-Maja
Marko Baudone, Operakällaren
Christian Olsson, Vassa Eggen
Andreas Jerrhag, frilans
Charlie Sollergård, Intentia
Paul Svensson, Bon Lloc
Daniel Räms, Norrlands Bar & Grill
Per-Gunnar Hansson, Bantorget 9
Peter Johansson, Petri Pumpa
Henrik Regnér, Atmosfär
Jakob Lells, Atmosfär
Martin Karyd Hansson, Atmosfär
Karl Bengtsson, Gastro
Tobias Roth, Anno 1900
Bernard Berthier, Kattegat Gastronomi & Logi
Stefan Larsson, Ångköket
Marcus Randevik, Innefickan Restaurang & Bar
Magnus Lundström, Högbo Brukshotell
Mario Reisenhofer, Högbo Brukshotell
Anna-Karin Kindmark, Färna Herrgård
Åke Lindsmyr, Loka Brunn

Maria Dahlquist
2000-11-06