Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i mars. Så det är enkelt att dra slutsatsen att många föräldrar står i barnkalasfunderingar nu. Oftast är inte maten det viktigaste, men det är ju ändå jättekul om barnen kan tycka det är lite spännande och annorlunda.

Tema på festen
Beroende av barnens ålder är det trevligt att göra hela kalset på ett tema. Till exempel Disneys "Mulan", där allt utspelar sig i Kinesisk miljö. Då kan barnen klä ut sig om de vill och dukningen blir självklart på golvet. Både roligt och praktiskt om det är många barn.
Att äta med pinnar tycker både barn och vuxna är lite spännande... och inte alltid så lätt.Lägg upp i olika små skålar; stekta små korvbitar, köttbullar, coctailtomat och gurka. Låt var och en ta vad de gillar och sedan äta med pinnar.

Hamburgerbar
Det brukar också uppskattas att det egna barnet har en hamburgerbar och de andra kommer och handlar. Gör minihamburgare och ev. minikorvbröd med prinskorv i. Låt var och en komma fram och välja själv.
Jätteenkelt är att fixa glasskiosk och ett bra alternativ till tårta som många barn faktiskt inte gillar.
Köp färdiga glassstrutar och ett par olika sorters glass. Glöm bara inte strössel och chokladsås, det är mycket viktigt! En vacker glassskylt + "sortimentslista" fullbordar kalaset. Lycka till!

Matklubben
2005-03-06