Sommartid är gärna oplanerad tid, eller borde i varje fall vara det. Fast mat behöver vi ju även under semestern. Då är det praktiskt att ha lite burkar i kyl och skafferi att ta fram när det behövs.
Bra att ha hemma är krossade tomater, tonfisk, majs, chutney, rökta musslor, skinka på burk, pasta, ris , couscous och en uppsättning av olika kryddor.
Du kan sedan ganska lätt göra tonfiskröra med fil, chutney och majs, samt kryddor. Gott i baguette.
Av pasta, krossade tomater, hackad lök och strimlad skinka gör man pasta med tomat- och skinksås.
Koka ris, blanda i tomater och rökta musslor så har du en god risrätt. Smaksätt efter eget behag med olika kryddor.
Couscous är riktig snabbmat. Koka den enligt förpackningen, blanda ner tomater, chutney och lite majskorn så har du en annan god sommarrätt som är lätt att laga.

Margareta Schildt-Landgren
2000-08-11