Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverige! Just därför tror jag att intresset för att äta nyttigt har blivit vanligare bland svenska folket och detta vare sig man är diabetiker eller inte! Eftersom det är så många med diabetes och så många som vill äta nyttigt så vill jag hjälpa till och testa olika recept med nyttig men ändå rolig och god mat!

Jag heter Angelica och har haft sjukdomen diabetes i 10 år och för ett tag sedan tyckte jag att det var dags att ta tag i olika saker rörande sjukdomen. Jag startade en blogg som heter Diabetiker – Tips och Gott! Det är nämligen så att när jag fick diabetes så fanns bara diabetestidningar och läkare som informationskällor – jag kommer ihåg att jag kände att något mer personligt behövdes!

Vad är då diabetes?
Diabetes är en sjukdom där bukspottkörteln sätts ur funktion och insulin slutar produceras vilket leder till att man måste ge kroppen insulin genom sprutor som man får ta till varje måltid man äter. Det finns en del olika sätt att ta insulinet på och jag har provat en del av dem; Insulinpump, insulin sprutor & insulin pennor. Man mäter sockervärdet i kroppen genom att kolla blodsockret och genom att kolla hba1c (som är som ett genomsnittligt värde under en viss tid), mitt hba1c har åkt bergochdalbana ett tag och det skriver jag en del om i bloggen; tips på hur man sköter sitt blodsocker och mina personliga erfarenheter och tips på mätare och sprutor!
Bloggen är som ett personligt bollplank att bolla frågor och funderingar gällande diabetes och mat mot. Jag skriver mycket olika saker i denna blogg, inte bara gällande sjukdomen utan det finns även personliga delar samt mycket inlägg som rör alla; tips, erfarenheter, recept och svar på olika frågor.

Jag är intresserad av mat och bakning och har många böcker om nyttig mat och många kokböcker med vanliga recept. Det jag skriver mycket om är bra tips hur man kan äta gott och nyttigt samtidigt! Jag provar olika recept och gör om dem till nyttigare för att kunna tipsa alla läsare om dessa recept, exempel på det är Chokladmuffins som jag nyligen gjorde utan något socker men som smakade precis lika som de jag gjorde på vanligt sätt! Jag tipsar även mina läsare om andra saker till exempel nya produkter som är bra för diabetiker, testar mycket saker för att kunna ge läsarna resultaten så att de vet vad som är värt att köpa och mycket mer intressant för alla som tycker om matlagning, bakning, livsstil och som vill ha kvar livsglädjen fast äta nyttigt!

Så besök min blogg och få dagliga tips och ta del av tester och projekt som hjälper er att leva nyttigt men gott, enkelt och roligt!

Besök Angelicas blogg om diabetes

Skriven av Angelica Ljung