
Havskatt i Pernod
4 pers:
600 g havskattfilé, skinnfri, delad i fyra bitar
600 g färsk spenat
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
smör
1/2 dl pinjenötter
2-3 dl musselbuljong eller, till nöds, lite fiskbuljong med vitt vin och en nypa saffran
3 dl vispgrädde
en kapsyl Pernod eller Ricard
salt & peppar
1 msk ströbröd
Fräs spenaten i smör tillsammans med schalottenlök och vitlök. Salta och peppra och tillsätt pinjenötter. Koka upp musselbuljongen med vispgrädden. Salta och peppra och låt småputtra utan lock i ca 10 minuter, så att såsen kokar ihop. Tillsätt en kapsyl Pernod. Bottna en ugnssäker form med spenaten, placerafiskbitarna ovanpå och häll på såsen. Strö över 1 msk ströbröd. Grädda i 200 grader i ugn under 15-20 minuter.
Maria Dahlquist
2004-09-27